Brak produktów
400380
Drożdże winiarskie obniżające kwasowość Enovini OK WHITE 7 g
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Drożdże przeznaczone są do białych owoców zawierających dużą ilość kwasu jabłkowego
Redukcja kwasu jabłkowego na poziomie 20 - 24%
Dzięki zmniejszeniu kwasowości nie trzeba do wina dodawać dużej ilości cukru
Drożdże maja tolerancję na alkohol do 14%
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody, przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C.
Całość pozostaw na 20 min w temp. pokojowej, następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina. Zalecane początkowe stężenie cukru w nastawie to max. 18°Blg, a kwasowość max. 16 g/L (najlepiej 12-13 g/L).
Fermentację prowadź w temp. 18-20°C.
Po 5 i 10 dniu fermentacji dodaj kolejne porcje cukru: 50 g/L.
Optimum działania drożdży uzyskasz postępując zgodnie z informacjami na etykiecie.
Składniki:
drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
UWAGA:
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki z witaminą B1 (401010) w ilości 0,4g/L.
5,50 zł
6,50 zł
5,90 zł
5,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
6,50 zł
4,50 zł
6,90 zł
6,50 zł
8,50 zł
7,50 zł
5,50 zł
5,90 zł
20,00 zł