Kategorie

Drożdże winiarskie obniżające kwasowość Enovini OK WHITE 7 g

Cena:5,90 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

400380

Drożdże winiarskie obniżające kwasowość Enovini OK WHITE  7 g

More details

Drożdże przeznaczone są do białych owoców zawierających dużą ilość kwasu jabłkowego

Redukcja kwasu jabłkowego na poziomie 20 - 24%

Dzięki zmniejszeniu kwasowości nie trzeba do wina dodawać dużej ilości cukru

Drożdże maja tolerancję na alkohol do 14%

Sposób użycia:

Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody, przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C.

Całość pozostaw na 20 min w temp. pokojowej, następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina. Zalecane początkowe stężenie cukru w nastawie to max. 18°Blg, a kwasowość max. 16 g/L (najlepiej 12-13 g/L).

Fermentację prowadź w temp. 18-20°C.

Po 5 i 10 dniu fermentacji dodaj kolejne porcje cukru: 50 g/L.

Optimum działania drożdży uzyskasz postępując zgodnie z informacjami na etykiecie.

Składniki:

drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.

UWAGA:

Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki z witaminą B1 (401010) w ilości 0,4g/L.

Produkty w tej kategorii