Kategorie

Drożdże do wina BAYANUS G995

Cena:4,50 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

SPI-R-027

Drożdże winiarskie szwedzkiej firmy SpiritFerm.

More details

Aktywne, silne drożdże winiarskie: Cerevisiae Saccharomyces Bayanus. Dedykowane do fermentacji świeżych, owocowych win białych jak i czerwonych. Zalecane do restartu przy zatrzymanej fermentacji.

Tolerancja na alkohol do 16%, optymalna temperatura fermentacji 20-25*C.


Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w 100ml ciepłej (30°C) wody ze szczyptą cukru. Zamieszać i odstawić na 20 min. Po tym czasie dodać do wina. 
Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10°C

Waga 10g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: