Brak produktów
ENZYMSCUKRZAJĄCY
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Gluko amylaza - enzym scukrzający - rozkłada skrobię (cukier złożony) na cukry fermentowalne. Dzięki temu staje się dostępna dla drożdży, które przerabiają ją na alkohol.
Optymalne parametry:
Dawkowanie - 500 ml enzymu wystarcza na 100 kg mąki lub śrutu zboża.
Stosowanie: po upłynnieniu zacieru czekamy, aż jego temperatura spadnie do 55-60℃. Następnie dodajemy odpowiednią ilość enzymu i dokładnie mieszamy. W celu sprawdzenia skuteczności procesu po pół godzinie można przeprowadzić próbę jodową. Jeśli okazała się pozytywna, przedłużamy działanie enzymu o kolejne pół godziny utrzymując temperaturę w odpowiednim przedziale.
Zawartość | 50 ml |
8,00 zł
14,00 zł
10,00 zł
130,00 zł
18,00 zł