Kategorie

ENZYM GLUKO-AMYLAZA PŁYNNY 50ml - ENZYM SCUKRZAJĄCY

Cena:10,00 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

ENZYMSCUKRZAJĄCY

Gluko amylaza - enzym scukrzający - rozkłada skrobię (cukier złożony) na cukry fermentowalne. Dzięki temu staje się dostępna dla drożdży, które przerabiają ją na alkohol.

Optymalne parametry:

  • pH zacieru - 3 - 5,5
  • temperatura - 30-70℃

Dawkowanie - 50 ml enzymu wystarcza na 100 kg mąki lub śrutu zboża.

Stosowanie: po upłynnieniu zacieru czekamy, aż jego temperatura spadnie do 55-60℃. Następnie dodajemy odpowiednią ilość enzymu i dokładnie mieszamy. W celu sprawdzenia skuteczności procesu po pół godzinie można przeprowadzić próbę jodową. Jeśli okazała się pozytywna, przedłużamy działanie enzymu o kolejne pół godziny utrzymując temperaturę w odpowiednim przedziale.

Zawartość 50 ml

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: