Brak produktów
OSŁONKA BIAŁK FI50
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonych lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.
Posiada atest PZH.
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Długość: 10m (±5%),
Średnica | 55 mm |
Długość | 4 m |
10,50 zł
17,50 zł
2,50 zł
2,70 zł
1,50 zł
2,20 zł
16,00 zł
18,00 zł
4,50 zł
25,00 zł
33,00 zł
2,90 zł
110,00 zł
14,00 zł
2,90 zł
6,50 zł
17,50 zł
6,90 zł
2,70 zł
4,50 zł
16,00 zł