Brak produktów
Peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania na mokro i sucho oraz nastrzykiwania.
Dzięki peklowaniu nasze mięso pozostanie apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła zapewnią doskonały smak.
Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1 L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania), zalej przygotowaną wcześniej, wystudzoną solanką peklującą. Opcjonalnie dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8*C przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.
40,00 zł
15,00 zł
2,00 zł
10,00 zł
6,50 zł
20,00 zł
60,00 zł
49,00 zł
20,00 zł
60,00 zł
3,00 zł
5,00 zł
2,30 zł
40,00 zł
4,90 zł
5,90 zł
4,00 zł
4,00 zł
7,50 zł
9,99 zł
4,00 zł
4,50 zł
13,00 zł
2,00 zł
8,50 zł
8,00 zł
6,50 zł
9,00 zł
19,00 zł
13,00 zł
15,00 zł
13,00 zł
105,00 zł
12,00 zł
16,00 zł
6,00 zł