Kategorie

Pekla Peklosól z ziołami 67g

Cena:4,50 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

410012

Peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania na mokro i sucho oraz nastrzykiwania.

Dzięki peklowaniu nasze mięso pozostanie apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła zapewnią doskonały smak.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1 L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania), zalej przygotowaną wcześniej, wystudzoną solanką peklującą. Opcjonalnie dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8*C przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: