Kategorie

KLAROWIN TURBO - Klar-Zol-Żel

Cena:13,00 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

KLZZ 401610

Zestaw do klarowania win białych i czerwonych, na 50l.

More details

Profesjonalny zestaw do klarowania win białych i czerwonych, soków i zacierów (Zol krzemionkowy 35ml + Żelatyna 7g). Wyjątkowo skuteczny i szybko działający – w 24h. 

Pojemność opakowania 35ml. Porcja wystarcza na 50 L płynu! Zol umieszczono w buteleczce z podziałką, co pozwala na jego dozowanie w zależności od ilości klarowanego trunku

Sposób użycia:

Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną. 


1.Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży delikatnie wymieszać celem usunięcia resztek gazu. 


2.Do wina dodać zol krzemionkowy w ilości 7ml na 10l wina i dokładnie wymieszać. 


3.Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4g (pół łyżeczki od herbaty) na 10l wina. Całość wymieszać. 


4.Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny. 


5.Po pełnym wyklarowaniu wino zlać znad osadu. 


Zarówno zol krzemionkowy jak i kwaśna żelatyna posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające ich stosowanie w przemyśle spożywczym.

Zestaw zol krzemionkowy 35ml + Żelatyna 7g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: