Brak produktów
SPI-R-019
Środek do klarowania, wystarcza na 25l nastawu.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Najbardziej niepożądane w całym procesie zanieczyszczenia, to niezauważalne "gołym okiem" drobiny obumarłych drożdży.
Jeżeli nie zostaną usunięte z zacieru, to podczas destylacji będą porywane przez unoszącą się parę i dadzą nieprzyjemny posmak drożdżowy w gotowanym produkcie.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Skład: saszetka A zol krzemowy, saszetka B chitosan
Waga | saszetka A 20g, saszetka B 25g |
6,50 zł
7,50 zł
3,50 zł
3,90 zł
3,50 zł
15,00 zł
6,00 zł
13,00 zł
15,00 zł
8,00 zł
65,00 zł
12,00 zł
9,50 zł
9,50 zł
4,00 zł
4,50 zł
6,50 zł