Kategorie

PEKTOENZYM W PŁYNIE

Cena:9,50 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

PEK

Opakowanie jednostkowe zawiera 10ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2ml na 10kg owoców. 

More details

Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców. 

Jest to preparat o płynnej konsystencji posiadający atest jakościowy oraz pozytywne orzeczenie laboratorium Preparatów Enzymatycznych.

Pektoenzym najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu ok 4°C, nie narażając na działanie promieni słonecznych. 



Zastosowanie: niezbędny przy wyciskaniu soków przy pomocy prasy do wina. Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz. 


UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje. 


Pojemność 10ml

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: