Kategorie

SALETRA POTASOWA 20 g

Cena:6,00 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

SAL 410010

Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny. 

Zalety:

  • zachowanie różowej barwy mięsa, gdyż sama sól kuchenna zmienia naturalny barwnik mięsa na beżowo-szary,
  • pozytywny wpływ na smak mięsa,
  • silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze (szczególnie jeżeli chodzi o bakterie jadu kiełbasianego), 
  • procesy termiczne (gotowanie szynki), którym poddaje się produkty mięsne, zabijają znajdujące się w nich bakterie, jednak nie niszczą przetrwalników ) to "zadanie" spełnia saletra.
  • mięso peklowane saletrą nie wykazuje tendencji do pokrywania się śluzowatym nalotem (nie" ślimaczeje"),
Waga 20 g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: