Brak produktów
310005
Mieszanka przypraw do kiełbasy białej.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Mieszanka przypraw do kiełbasy białej to idealny pomysł na domowe wędliny
Wystarcza na 4 kg mięsa
Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, kolendra).
Sposób użycia:
Składniki na 4 kg białej kiełbasy:
Przepis:
Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewaki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.
Zawartość | 17,5 g |
6,90 zł
7,50 zł
6,90 zł
6,90 zł
6,00 zł
5,50 zł
14,00 zł
6,90 zł
8,50 zł
5,50 zł
5,50 zł
17,50 zł
4,50 zł
4,50 zł
2,70 zł
7,50 zł
4,50 zł
18,00 zł
6,90 zł
5,50 zł
14,00 zł