Kategorie

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej 20g na 4 kg mięsa

Cena:6,90 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

310005

Mieszanka przypraw do kiełbasy białej. 

More details

Mieszanka przypraw do kiełbasy białej to idealny pomysł na domowe wędliny

Wystarcza na 4 kg mięsa

Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, kolendra).

Sposób użycia:

Składniki na 4 kg białej kiełbasy: 

  • 2 kg łopatki
  • 1 kg karczku
  • 0,5 kg wołowiny
  • 0,5 kg boczku lub podgardla
  • 200 ml zimnej wody
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 64 g soli
  • 1 op. mieszanki ziół i przypraw DO KIEŁBASY BIAŁEJ
  • jelita wieprzowe  (⌀28/30 ok. 7 m)

Przepis:

Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewaki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.

Zawartość 17,5 g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: